خواص روغن کرچک برای پوست + نکات مهم هنگام استفاده

خواص روغن کرچک برای پوست + نکات مهم هنگام استفاده

شنبه 11 آذر 1402
خواص روغن کرچک برای پوست بسیار زیاد است. استفاده صحیح و مداوم از این ماده شگفت‌انگیز می‌تواند وضعیت پوست شما را زیرورو کند، برای آشنایی با فواید روغن کرچک برای پوست و نحوه مصرف آن کلیک کنید.

استفاده لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست روزبه‌روز رواج بیشتری پیدا می‌کند و به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی امروزی تبدیل شده است. این محصولات از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که برخی اگانیک و طبیعی هستند؛ یکی از این مواد طبیعی روغن کرچک است.

خواص روغن کرچک برای پوست بی‌شمارند، به‌همین دلیل این ماده در ساخت محصولات بهداشتی و آرایشی کاربرد زیادی دارد، این روغن در وازلین روغن کرچک و کره کاکائو ساج هم استفاده شده است.

اما خواص روغن کرچک برای سلامتی پوست کدامند؟ در این مقاله فواید روغن کرچک برای پوست را مفصل بررسی کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

خواص روغن کرچک برای پوست بی‌شمار است.

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک، روغنی طبیعی است که از گیاه کرچک (Ricinus communis) به دست می‌آید و جزو قدیمی‌ترین روغن‌های طبیعی محسوب می‌شود. این گیاه ابتدا در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند رشد کرده است اما تاریخچۀ استفاده از آن به مصر باستان بازمی‌گردد.

تولید روغن کرچک به این صورت است که ابتدا دانه‌های گیاه کرچک را تحت پرس سرد قرار می‌دهند و سپس با اعمال حرارت، روغن موجود در این دانه‌ها را استخراج می‌کنند. البته با توجه به این‌که این روغن به‌صورت معمول مصرف خوراکی ندارد، تنها سهم کوچکی از تولید روغن گیاهی دنیا را به خود اختصاص داده است.

روغن کرچک در ابتدا به‌عنوان سوخت لامپ مورد استفاده قرار می‌گرفت اما به مرور زمان و با اثبات فواید آن برای بدن، استفاده از آن با مقاصد زیبایی و سلامتی نیز آغاز شد. این روغن همچنین به‌عنوان یک مادۀ روان‌کننده و ضدالتهاب نیز کاربرد داشته و بسیاری از افراد از روغن کرچک در این راستا استفاده می‌کردند.

برای آشنایی بیشتر با این روغن، جالب است بدانید که هر 1 قاشق غذاخوری روغن کرچک، حاوی مواد ذیل است:

  • کالری: 120
  • چربی: 14 گرم
  • کربوهیدرات: 0 گرم
  • پروتئین: 0 گرم
  • فیبر: 0 گرم
  • شکر: 0 گرم

روغن کرچک همچنین حاوی مقادیر قابل‌توجهی «ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 9» است که از فواید منحصربه‌فرد این روغن محسوب می‌شوند اما فواید روغن کرچک برای پوست چیست؟ آیا استفادۀ روزانه از روغن کرچک برای پوست مضر است؟

خواص روغن کرچک برای پوست کدامند؟

روغن کرچک به‌صورت میانی، به دلیل فواید آن برای پوست شناخته می‌شود و به کار بردن این روغن در محصولات آرایشی و بهداشتی باعث شده تا افراد زیادی قصد استفاده از روغن کرچک را داشته باشند اما خواص روغن کرچک برای سلامتی پوست چیست؟

  1. جلوگیری از ایجاد چین‌وچروک
  2. آبرسانی به پوست
  3. تسریع روند بهبود زخم‌ها
  4. کاهش التهابات پوستی
  5. درمان جوش و مقابله با آکنه
  6. بهبود آفتاب‌سوختگی

در ادامه مفصل‌تر مهمترین فواید روغن کرچک برای سلامت پوست را با جزئیات و توضیحات بیشتری برایتان آورده‌ایم.

روغن کرچک برای جلوگیری از ایجاد چین‌وچروک

رادیکال‌های آزاد از مهمترین عواملی هستند که روند پیری پوست را تسریع می‌کنند و باعث ایجاد چین‌وچروک در نواحی مختلف می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن کرچک در مقابله با این رادیکال‌ها موثر هستند و می‌توانند از پیری زودرس پیشگیری کنند.

روغن کرچک برای آبرسانی به پوست

اسیدهای چرب روغن کرچک باعث آبرسانی به پوست و افزایش رطوبت آن می‌شوند و همین عامل، ظاهری درخشان و شاداب به پوست شما خواهد بخشید. به خاطر داشته باشید که جلوگیری از خشکی پوست، تاثیر شگرفی در پیشگیری از پیری زودرس ایفا می‌کند.

از دیگر خواص روغن کرچک برای پوست این است که از پیری زودرس پوست پیشگیری می‌کند.

روغن کرچک برای تسریع روند بهبود زخم‌ها

خواص ضدباکتری و ضدمیکروبیِ روغن کرچک باعث شده تا استفاده از آن، روند بهبود زخم‌ها را تسریع کند. روغن کرچک همچنین با جلوگیری از عفونت زخم، موجب کاهش زمان موردنیاز برای بهبود آن خواهد شد.

روغن کرچک برای کاهش التهابات پوستی

اسید ریسینولئیک (Tetramethrin) موجود در این روغن، در مقابله با ورم‌کردگی و درد ناشی از التهاب موثر است. اعمال روغن کرچک روی پوست به کاهش التهابات پوستی کمک می‌کند؛ البته کماکان به تحقیقات بیشتری برای اثبات اثرات مثبت روغن کرچک بر التهابات نیاز است.

همچنین توصیه می‌کنیم که روغن کرچک برای زخم را تحت نظر پزشک متخصص استفاده کنید و از مصرف خودسرانۀ این روغن بپرهیزید.

روغن کرچک برای درمان جوش و آکنه

باکتری‌ها یکی از عواملی هستند که با انسداد منافذ پوست، باعث ایجاد آکنه می‌شوند! همان‌طور که اشاره کردیم روغن کرچک خواص آنتی‌باکتریال دارد و استفاده از آن می‌تواند در جلوگیری از ایجاد آکنه و درمان جوش موثر باشد.

روغن کرچک برای بهبود آفتاب‌سوختگی

خواص ضدالتهابی روغن کرچک، آن را به گزینه‌ای مناسب برای کاهش درد ناشی از آفتاب‌سوختگی تبدیل کرده است؛ همچنین استفاده از این روغن با آبرسانی به پوست، پوست‌اندازی در این شرایط را کاهش خواهد داد.

نکات مهم استفاده از روغن کرچک

حالا که با فواید روغن کرچک برای پوست بیشتر آشنا شدیم، زمان آن رسیده تا روند استفاده از این روغن را نیز بهتر بشناسیم. روغن کرچک غلظت بالایی دارد، به‌منظور استفاده از روغن کرچک برای پوست باید آن را رقیق کرد برای این کار از روغن‌های حامل استفاده می‌شود تا با کاهش غلظت روغن، آن را برای اعمال روی پوست آماده‌تر کند.

برای کاهش غلظت روغن کرچک معمولا این روغن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • روغن نارگیل
  • روغن بادام
  • روغن زیتون

همچنین با افزودن «کره شی» می‌توانید اثرات آبرسانی روغن کرچک را دوچندان کنید و در زمانی کوتاه‌تری به نتیجه دلخواه خود برسید.

مراحل استفاده از روغن کرچک

پس از این‌که روغن کرچک را با یک روغن حامل ترکیب کردید، باید آن را روی پوست خود اعمال کنید. به این منظور:

  1. ابتدا پوست خود را تمیز کرده و آن را کاملا خشک کنید.
  2. پس از تمیز کردن پوست، کمی از این روغن را روی آن بزنید و روغن را به‌صورت کامل روی پوست پخش کنید.
  3.  شما برای پاک کردن روغن از روی پوست می‌توانید تا صبح صبر کنید یا بین 5 تا 10 دقیقه پس از اعمال روغن کرچک، صورت خود را با آب ولرم بشویید.

پیشنهاد می‌کنیم که این روغن قبل از خواب استفاده شود.

جمع‌بندی: خواص روغن کرچک برای پوست را از دست ندهید!

پیری زودرس و چین‌وچروک پوست از رایج‌ترین چالش‌هایی هستند که بسیاری از افراد با آن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند اما چگونه می‌توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد؟ در حال حاضر محصولات آرایشی و بهداشتی مختلفی در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارند اما چه مادۀ طبیعی باعث بهبود ظاهر و سلامتی پوست می‌شود؟

روغن کرچک یکی از مواد ارگانیکی است که از آن در تولید محصولات متنوع آرایشی و بهداشتی بهره می‌برند و شما برای جلوگیری از پیری پوست خود می‌توانید استفاده از این روغن را در کنار ترکیبات حاوی روغن جوجوبا، روغن درخت چای در روتین پوست خود جای دهید.

به‌علاوه در راستای مراقبت از پوست می‌توانید از محصولات ساج استفاده کنید؛ از وازلین ساج گرفته تا کرم ترک پا و لوسیون بدن.

در این مقاله علاوه‌بر معرفی روغن کرچک، فواید آن برای سلامتی پوست و نحوۀ استفاده از روغن کرچک را مورد بررسی قرار دادیم تا شما بدون هیچ‌گونه چالشی بتوانید از این روغن برای افزایش درخشندگی و شادابی پوست خود استفاده کنید.